Nebunia poporului român

Poporul român nu e un popor de viteji. Din contra. Poporul român ar asculta mai degrabă doine decât heavy metal. Ar lăsa pe mâine ce poate face astăzi. Poporul român are balada Miorița în ADN. La fel și teama de a ridica capul până la un punct când simte conducătorul slab.

Pentru a conduce acest popor ai nevoie de o mână de fier, de un nebun, de unul care crașnește din dinți, ferm, rău, autoritar, dictator, din astea.

Acest popor nu-l conduci cu bunăstare, cu drepturi, cu pomeni electorale. Nu, domnule Dragnea! Drepturile sunt un lux!

Poporul român era fascinat de strigătul de luptă al lui Decebal. Era îngenunchiat de teama țepelor lui Vlad Țepeș. Era supus lui Ștefan cel Mare. Poporul ăsta îl mai invocă uneori pe Antonescu. Poporul român i-a cântat ode lui Ceaușescu! De frică! Iliescu a condus două mandate prin fermitatea discursului, prin mineri și prin „măi animalule”. În epoca modernă, poporului român i-au strălucit ochii și a tresărit la vederea stăpânului Stolojan care crașnea din dinți cu gura strâmbă că trebuie restructurat! Tăiat! Desecretizat! Băsescu a condus un popor, cu privire de pirat, cu zâmbet și glume indestructibile urmate de sobrietatea anunțului de tăiere cu 25% a cam tot, a creșterii tva cu 5 și a tăierii tuturor bonusurilor și a sporurilor, cu sânge rece de călău. Nu e bine d-le chestor! Teamă! Putere! Război politic! Cătușe! Hă, hă hă! Iohannis după ce a învățat doi ani să vorbească, se pare că a învățat lecția de istorie!

L-am omis pe Constantinescu. El nu a fost conducător. Nici Boc și nici Ponta!
Așa cum pare că nu e nici Dragnea!

Poporul român nu apreciază lucrurile bune! Uită ce-i dai, ce-i faci, din ce groapă l-ai scos! Nu-l respectă decât pe cel ce îl supune! Poporul român aspiră la un Iohannis cu guvernul lui, parada lui, vila lui, avionul lui, salariul lui, strada lui și în curând cu justiția și sri-ul lui. Poporul român vrea zdrăngănit de cătușe, pușcării comuniste și multă altă distracție de orice calitate. Chiar sub formă de protest cu dirijori ieftini ca braga de tip Bot și compania.

Așa că, domnule Dragnea, învățați-vă lecția vă rog și ori strângeți lesa ori lăsați-ne că ne derutați.

Lasă un comentariu